Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Έκθεση εικαστικών στη Ρώμη: Ιταλία και Ελλάδα, "ούνα φάτσα, ούνα ράτσα"


Η γειτονική Ιταλία παρέλαβε, εδώ και λίγες ημέρες, από την Ελλάδα τη θέση της προεδρίας της Ε.Ε. Με την ευκαιρία αυτή, το πανεπιστήμιο eCampus ανασύρει τη γνωστή ρήση "ούνα φάτσα, ούνα ράτσα", αναζητώντας την κοινότητα των δύο λαών στους τρόπους με τους οποίους οι σύγχρονοι καλλιτέχνες τους διαχειρίζονται την κοινή ελληνορωμαϊκή κληρονομιά, εκφράζοντάς την στην εικαστική γλώσσα του σήμερα.
Έτσι, σήμερα το απόγευμα στη Ρώμη εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση Ελλήνων και Ιταλών εικαστικών με τίτλο Ιταλία - Ελλάδα: una faccia, una razza. Καλλιτεχνικές πρωτοπορίες και παράδοση, την οποία επιμελείται η Κατερίνα Γιαννάκη, μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΣΑΕ Ευρώπης και ο Pio Monti.
Στην ελληνοϊταλική αυτή έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Clara Fantini-Τσαρουχά, Giuliano Κατίνης, Θεόδωρος Κύρκος, Δημήτρης Βακάλης και Nuvola Calenda di Tavani, Francesco Canini, Antonio Ciarallo, Angelo Cortese, Stefania Fabrizi, Maurizio Gabbana, Massimo Patroni Griffi, Paolo Vignini.
Στα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ιταλικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη και του ΣΑΕ, θα παραστεί και ο διεθνούς φήμης εικαστικός Γιάννης Κουνέλλης, έργο του οποίου θα παρουσιαστεί ειδικά για την ημέρα των εγκαινίων.

Πηγή:http://www.avgi.gr/article/3292448/ekthesi-eikastikon-sti-romi-italia-kai-ellada-ouna-fatsa-ouna-ratsa-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...