Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Για τον Θεόδωρο Κύρκο


Μαθήτευσε στο εργαστήρι του καθηγητή, γλύπτη, ζωγράφου Γεράσιμου Ρόμπολα.
Σπούδασε στη Ρώμη στο UNIVERCITY OF FINE ARTS στο εργαστήριο του καθηγητή Franco di Tullio με υποτροφία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και με σκοπό την ανάδειξη και τον εμπλουτισμό της εικαστικής περιουσίας της τράπεζας.Έζησε πολλά χρόνια στο Μεσολόγγι και εμπνεύστηκε από τα τοπία και τους ανθρώπους που ζούν σε αυτήν την πόλη.
Έχει κάνει πολλές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.Συγκεκριμένα , στις παρακάτω πόλεις:
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μεσολόγγι, Πάτρα, Ρώμη, Βερολίνο, Μόναχο κ.α. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία, δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Για 20 και περισσότερα χρόνια ο Θεόδωρος Κύρκος τέρπει τις αισθήσεις μας και γαληνεύει την ψυχή μας με το έργο του.
Με ποικίλλη θεματολογία και εντυπωσιακή εκφραστικότητα καταπιάνεται σε υψηλό επίπεδο με
διάφορα θέματα. 


 

Πορτρέτα, σώματα, συνθέσεις με φιγούρες, νεκρές φύσεις αναδύονται μέσα από τις επιφάνειες του Θ.Κ. αναδυκνύονντας έτσι την διαχρονικότητα της Ελληνικής τέχνης.
Τα έργα του διακρίνονται από μια αξιοσημείωτη σχεδιαστική, που φανερώνει ένα δημιουργό με γνώση στο σχέδιο και το χρώμα.Ο διάλογος του καμβά, των χρωμάτων, των υλικών διαμορφώνεται μέσα από έναν λυρισμό που πηγάζει από την ευλαβική προσήλωση που έχει ο Θ.Κ. πάνω στους κανόνες της ζωγραφικής.
Βαθύς γνώστης της ιστορίας της τέχνης, μένει πιστός στις αξίες της ζωγραφικής. Δείχνει σε όλους οτι υπάρχει περιθώριο σε έναν εργαζόμενο να καλλιεργήσει τις ανησυχίες του και να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο του γόνιμα και δηιουργικά.

Μιχάλης Αγγελάκης
Α΄Γενικός Διευθυντής Εργασιών Δικτύου
Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,
Πολιτικός Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...